Holland-Nice per 🚴 (1)

5 juni 2016: Proloog

Nieuwe banden en remblokken, verse olie in de Rohloff-naaf; remmen, riem en versnellingen zorgvuldig afgesteld: mijn Santos is klaar voor het jaarlijkse fietsavontuur met Bas. Ging in voorgaande jaren de reis naar pelgrimsoorden als Rome en Santiago de Compostela, dit jaar ligt de eindbestemming in het mondaine Nice.

Onbegrensd fietsen

Gelukkig zijn er fietsers die hun ziel en zaligheid hebben gelegd in het uitvlooien van de mooiste en rustigste fietsroutes door Europa. Wij gaan dan ook dankbaar gebruik maken van de routes die een van hen, Paul Benjaminse, beschrijft in de boekjes in de serie ‘Onbegrensd fietsen’.

Alles wat je niet meeneemt

is meegenomen!

Route

De route in het kort: eerst naar Aken en vandaar via de Vennbahn (fietspad over voormalige spoorlijn) door de Ardennen en een stukje Eifel naar Luxemburg. Dan via de Elzas en Vogezen naar Basel. (Een paar jaar geleden reden we deze route in omgekeerde richting). Vervolgens via Bern, Kandersteg en het Rhônedal naar Brig waar de grootste uitdaging van deze tocht ons wacht: de Simplonpas. Als we die gehad hebben lacht ‘La bella Italia’ ons toe. Via het merengebied, de rijstvelden in de Povlakte en het Barologebied komen we aan in Alba en vandaar is het niet meer zo ver naar Albenga aan de Middellandse Zee. De laatste etappe: via Ventimiglia en Menton naar airport Nice Côte d’Azur voor een rechtstreekse vlucht naar een nader te bepalen luchthaven in Nederland.

20  kilo

De laatste dagen stond één vraag centraal: wat nemen we mee? Maar vooral, wat nemen we NIET mee. Immers, alles wat je niet meeneemt is meegenomen! Maar ja, bij elkaar wegen tent, slaapzak, kookgerei, (fiets)kleding, leeftocht etc. toch ruim 20 kilo en zitten mijn fietstassen nokkie vol… Dat wordt werken!

Blog

De vele leuke reacties die ik vorig jaar ontving op de berichten die ik vorig jaar plaatste tijdens onze reis naar Santiago stimuleren mij om jullie ook dit jaar via tekst en foto’s op de hoogte te houden van de ontberingen die wij lijden. Ik zal proberen er weer een smeuiig verhaal van te maken. En heb je daar helemaal geen behoefte aan, scroll dan gewoon lekker door. Even goede vrienden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s