Holland-Nice per šŸš“ (2)

Dag 1,Ā 16 juni. Heveadorp- Driebergen-Heveadorp, 98,7 km

Warming up

Het leek Bas een goed idee om vandaag op de fiets vanuit Lisse naar Heveadorp te komen, om daar vandaan morgen te beginnen aan onze tocht naar het zuiden. Uit solidariteit besluit ik Bas tegemoet te fietsen. We spreken af elkaar rond twee uur ’s middags te ontmoeten bij het station Driebergen Zeist.

Goed begin

De zon schijnt uitbundig, het is warm, maar een lichte bries uit het noorden zorgt voor aangenaam fietsweer. Ook voor de komende dagen wordt goed weer voorspeld. Dat begint dus goed.
Via een mooie knooppuntenroute bereik ik in precies drie uur de afgesproken plaats. Bas had er ook op tijd kunnen zijn, als hij niet in de buurt van Zeist het spoor bijster was geraakt. Met dit weer is een kwartiertje wachten geen straf.
We besluiten via de kortste weg naar Heveadorp te fietsen, parallel aan het voortrazende verkeer op de N225 dus, 43 km. Geef mij maar een knooppuntenroute…

Minder bagage

Eenmaal thuis kijk ik nog eens kritisch naar de spullen die ik op de reis nodig denk te hebben. Volgens Bas kunnen er best nog wel een paar zware en/of volumineuze dingen gemist worden. Nou, dat moet dan maar. Het schept in ieder geval wat ruimte in mijn tassen.

Hollands avondmaal

Omdat in de komende weken onze maaltijden voornamelijk zullen bestaan uit pasta met saus, saus met pasta en pasta met saus, et cetera ad infinitum, heeft Marry voor ons een Hollands maal bereid: biefstuk met champignons, gebakken aardappeltjes en boontjes. Lekker!
We proosten op de goede afloop.

Strava

Op mijn iPhone houdt de app Strava exact bij, welke route we hebben afgelegd, hoeveel hoogtemeters we hebben overbrugd, wat onze gemiddelde snelheid was en, niet onbelangrijk hoeveel calorieƫn we moeten compenseren, desnoods met bier en/of wijn. Ook kun je je prestaties delen met anderen. Kijk maar eens op:

Prestaties dag 1, 6juni

De techniek staat voor niets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s