Holland-Nice per šŸš“ (5)

 

Dag 4

9 juni. Roetgen-Vianden
108,1 km

Ultiem fietsweer

Een grauwe ochtend en ronduit fris. Maar al snel klaart het op en wordt het zonnig en veel minder klam dan de vorige dagen. Kortom: het ultieme fietsweer.

Koffie bij de slager

Langs de Vennbahn zijn bij elk voormalig station terrassen, waar je bijvoorbeeld koffie kunt krijgen. Helaas: allemaal gesloten. Zo ook in Sourbrodt. De plaatselijke slager speelt handig in op het gebrek aan ondernemerszin van de horeca-uitbaters. Behalve worst, verkoopt ie ook koffie. Een gouden greep zo blijkt, want aan onze tafel schuiven diverse fietsers aan.

Burgerlijk ongehoorzaam

Aan de Vennbahn wordt druk gesleuteld. Vele kilometers grindpad worden namelijk op dit moment voorzien van een laag asfalt en zijn officieel afgesloten. Daar hebben we natuurlijk geen boodschap aan. Niemand die ons berispt of tegenhoudt.

SMS-jes

De Vennbahn slingert langs de grens van BelgiĆ« en Duitsland. Nu eens fiets je door BelgiĆ«, dan weer door Duitsland. Merk je dat niet aan de ‘grensovergangen’, dan wel aan de sms’jes van KPN: “Welkom in BelgiĆ«” resp. “Welkom in Duitsland” (6x)

Naar het dak van de Eifel

Bij Burg Reulandt verlaten we de Vennbahn. Onmiddellijk worden we getrakteerd op een paar gemene klimmetjes naar het dak van de Eifel. Mooi!
Een mooie afdaling naar het dal van de Our, ook fijn. Halverwege Dasbourg en Vianden (Luxemburg) vinden we een aardige camping langs de Our.
Route, hoogteverschillen en prestaties, zie:

 

Route en prestaties op Strava

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s