Holland-Nice per 🚴 (9)

Dag 8. 13 juni. Molsheim-Rouffach

90,4 km

De afgelopen nacht zijn er een paar zware buien overgetrokken, al kun je in een tent nooit zo goed beoordelen hóe zwaar. Tot onze verbazing is de tent droog als we eruit kruipen. Snel inpakken dus maar, voordat die donkere wolken boven Molsheim zich ontladen.

Ouwe taart

We besluiten te ontbijten bij de ‘boulanger’ in het centrum. De eerste hap van onze ‘pains aux raisins’ hebben we nog niet binnen, of het begint buiten niet hard, maar héél hard te regenen. Dat voorspelt niet veel goeds. Na een half uur lijkt het iets minder te worden en als zich dan aan onze tafel ook nog een ouwe taart meldt, die zich luidkeels mengt in de discussie tussen kakelende soortgenoten aan de belendende tafel, is voor ons het moment daar om op te stappen.
Het regent nog wel, maar niet meer zo hard. We wagen het erop.

Route du vin

De route voert voornamelijk langs de ‘Route du Vin’ en het prachtige fietspad ‘Velocité vignoble’. Wat betekent dat je schilderachtige dorpjes doorkruist, met kleurige vakwerkhuizen, rijkelijk voorzien van fraaie bloembakken. Jammer dat het zulk somber weer is. Het is trouwens wel droog inmiddels!

Onder een dreigend wolkendek bereiken we in de loop van de middag het plaatsje Rouffach. Erg mooi en weinig toeristisch. In tegenstelling tot naburige dorpen als Riquewihr en Ribeauvie. Er staat ‘slechts’ 90 km. op de teller, maar het is mooi geweest voor vandaag. Het was namelijk af en toe best pittig, zo door de uitlopers van de Vogezen: hellinkje op, hellinkje af et cetera. Bovendien: volgens het boekje is er tussen Rouffach en Basel geen enkele camping meer. En om nu met dit dreigende weer wild te gaan kamperen…nou nee!
Als het goed gaat zitten we morgenavond in Zwitserland.

imageKaart met afgelegde route, prestaties etc., zie Strava.

https://www.strava.com/activities/608135730

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s