Holland-Nice per šŸš“ (12)

Dag 11, 16 juni. Biel-Bern

45,4 km

Een unieke dag

Tijdens het ontbijt onder een afdak, waar het regenwater vanaf gutst, trekken we het plan voor de komende dagen. We besluiten het vandaag rustig aan te doen. Naar Bern is ongeveer 40 km. Daar zouden we rond het middaguur kunnen aankomen, wat de mogelijkheid biedt de stad te bekijken.

Wolken in plaats van Alpen

We trotseren de regen en gaan op weg. Volgens het boekje zouden tussen Aarberg en Bern de besneeuwde Alpentoppen in zicht moeten komen. Maar het enige wat we zien, zijn grauwe regenwolken.

Alles went

Het klinkt misschien gek, maar het went: fietsen in de regen. Het heeft ook voordelen, de fietsen en tassen spoelen lekker schoon en het spaart zonnebrandmiddel. Hoe zei Cruijff dat ook al weer?

Het valt niet mee een relatief droog plekje te vinden op de camping. Op de meeste plaatsen zak je tot je enkels in het moeras.

Bern

Langs de Aar wandelen we naar het deftige centrum van Bern. Mooie ‘Altstadt’ met een winkelstraat waar kansarmen weinig te zoeken hebben. Met al die regen doet het allemaal wat somber aan.
Zelf een potje koken bij de tent zien we met dit weer niet zitten. Dat wordt dus een hapje ‘buiten de deur’. En wat eet je in Zwitserland als je de volgende dag een zware etappe voor de boeg hebt? Juist: fondue traditionel.
Na deze heilzame maaltijd moet het lukken morgen via Kandersteg naar Brig te fietsen.

Unieke dag

Het was een unieke dag vandaag. Het is namelijk geen moment droog geweest.

Kaart met gevolgde route, foto’s, prestaties etc. zie link op Strava:

https://www.strava.com/activities/611018484

Een gedachte over “Holland-Nice per šŸš“ (12)

  1. Hoi Lex, wij lezen de berichten met veel belangstelling en beginnen te wennen aan de dagelijkse mail. Erg leuk om te lezen. Jullie boffen niet maar houden het wel stug vol. Hele prestatie! Wij hebben zo’n lange periode met regen nog nooit meegemaakt. Ga vooral zo door en veel succes met het vervolg. Hartelijke groeten Louis en natuurlijk ook van Elly.

    Ps: het zonnetje zal nu toch wel gauw doorbreken? Ga daar maar van uit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s