Holland-Nice per šŸš“ (16)

Dag 15, 20 juni: Lago di Viverone-Viale

69,3 km

Jarige Bas

Vandaag is Bas jarig. Via z’n eigen Facebook pagina en via die van mij wordt hij op allerlei manieren van harte gefeliciteerd. Altijd leuk.

Een stralende dag

Voor het eerst staan we nu eens op met stralend weer. Al vroeg is het behoorlijk warm. Na een paar klimmetjes en afdalingen komen we uit in een vlak akkerbouwgebied. Rijstvelden, maĆÆsakkers en kiwiboomgaarden (!) wisselen elkaar af. Op de achtergrond, de besneeuwde toppen van de West-Alpen. Prachtig!

Eind van de pret

Na de brug over de bovenloop van de Po komt aan de kilometers lange pret van een vlakke weg een eind, als we weer de heuvels induiken. Op het heetst van de dag wachten ons nog een paar vileine klimmetjes. Niet lang, 2 Ć  3 kilometer, maar wel steil: 10, 11%

FKK!

We naderen Viale, waar volgens het boekje een camping zou moeten zijn. Echter: geen bordje te zien, dat naar een camping verwijst; wel een bord naar een ‘Agriturismo’. De baas van de camping in Viverone had ons verteld, dat je bij ‘agriturismo’s’ ook vaak kunt kamperen. We gaan het proberen.
Maar helaas, op het prachtige complex kan/mag niet worden gekampeerd (Beetje flauw, want er is ruimte zat). “Maar 500 meter verderop is wel een camping: Village del Sole” zegt de eigenaar
We kijken nog eens goed in het boekje. Boven het campingsymbooltje staat met kleine lettertjes: FKK. Bas heeft geen idee wat dat betekent, maar ik wel: Frei Kƶrper Kultur. Een naturistencamping! Dat hebben wij weer. We vermannen ons en besluiten een kijkje te gaan nemen.

Eva

De ontvangst is allervriendelijkst. Een leuke jonge vrouw in Eva-kostuum wijst ons een prachtig plekje aan.
Er zijn wat vaste standplaatsen, die waarschijnlijk alleen in het weekend en tijdens vakanties bezet worden. Verder zijn wij, op het beheerdersechtpaar na, de enige gasten.
In het ‘clubgebouw’ treffen we een royaal gevulde koelkast aan. Zelfbediening!

Kaart met de gevolgde route, onderweg gemaakte foto’s en een overzicht van prestaties, zie link op Strava:

https://www.strava.com/activities/615292140

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s