Holland-Nice per šŸš“ (18)

Dag 17, 22 juni: La Pavoncella-Albenga

77,8 km

Naar de kust!

In B&B/speeltuin/camping ‘La Pavoncella’ is alles nog in diepe rust als wij omstreeks acht uur op de fiets stappen.
Eerst een korte klim, daarna een afdaling naar Millesimo.
Bij een rotonde op de top neem ik een verkeerde afslag. Wat betekent, dat we via een provinciale weg (inclusief een tunnel) afdalen i.p.v. via een rustige fietsroute. Er is hoegenaamd geen verkeer, dus het valt mee, en het scheelt vijf kilometer!
In Millesimo begint een klim van ca 40 kilometer naar een hoogte van 840 meter. Voormamelijk vals plat dus; met een straffe wind tegen. In zo’n geval is 40 km best lang.
Als er al een bakker is in de gehuchten die we doorkruisen, dan is het brood uitverkocht.
In een wat groter dorp hebben we geluk.
Zoals gewoonlijk eindigt de 40 km vals plat in een langere, en steilere (7%) klim dan verwacht Maar op de top is een schaduwrijke picknickplek. Dat maakt weer veel goed.

Beloning

De laatste 30 km naar Albenga zijn Ć©Ć©n groot feest: een van de mooiste en langste afdalingen, die we ooit hebben gemaakt. Schitterende vergezichten, ruĆÆnes van kastelen, mooie dorpjes, wat wil je nog meer. En dat allemaal zonder Ć©Ć©n keer ‘bij te trappen’

Doel Ć©Ć©n bereikt

Rond 16:00 uur rijden we Albenga binnen. Doel Ć©Ć©n, de Middellandse Zee, is bereikt! Reden voor wat ‘thumbs up’ fotootjes op de boulevard.

Drukke campings

De grote campings langs de boulevard zien er weinig aanlokkelijk uit. Caravans staan er hutje aan mutje.
Aan de andere kant van het stadje is er nog een: ‘Green Village’. Die ziet er beter uit. Achter keurig onderhouden huisjes is een strook vrijgehouden voor kleine tenten. Ongevraagd krijgen we nog korting ook!
We slenteren nog wat over de boulevard en besluiten boven een bord spaghetti Ć  la vongole dat we nog een dagje hier blijven. Per slot van rekening liggen we ver voor op schema. Naar Nice is nog maar 113 km.

Fietsbus

Inmiddels is ook de terugreis geregeld. Vluchten vanuit Nice zijn tijdens het weekend belachelijk duur. Maar er gaat op 25 juni ook een fietsbus naar Nederland. Daarin blijken nog plaatsen vrij te zijn. Die zijn voor ons!

Kaart met de gevolgde route, onderweg gemaakte foto’s en een overzicht van prestaties, zie link op Strava:

https://www.strava.com/activities/617329326

En de link van de route op 21 juni:
https://www.strava.com/activities/616929106

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s