Holland-Nice per šŸš“ (19)

Dag 18, 23 juni: Albenga

0 km

Het is best vreemd om het ritme van de afgelopen weken te doorbreken. In plaats van vroeg op, spullen inpakken, een snel ontbijt, tent afbreken en op de pedalen: beetje uitslapen, een barretje opzoeken voor een Americano en een broodje, op het gemak naar het oude centrum kuieren voor meer koffie, krantje downloaden en dat op je dooie gemak lezen.

Sfeervol stadje

Albenga blijkt een sfeervol stadje met een rijke historie. Smalle straatjes, leuke pleintjes, oude kerken: het bekende werk.

Bijzondere spaghetti

Op een van de pleintjes neemt een enthousiaste kelner uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe bijzonder de gerechten op zijn menukaart zijn. We bestellen een spaghettischotel met zeevruchten -waaronder een kleine kreeft- die drijven in een exclusief sausje, waarin o.a saffraan is verwerkt. Het moet gezegd: de brave man heeft niet overdreven. Het smaakt voortreffelijk. En de erbij geserveerde witte wijn niet minder.

Moeilijke sommen

Op het strand vinden we een paar comfortabele ligstoelen waarin we wat moeilijke sommen proberen op te lossen. Zoals bekend lukt dat het best met je ogen dicht.
Als we die weer open doen merken we, dat de ligstoelen om ons heen inmiddels zuchten onder het gewicht van een aantal dames op leeftijd die waarschijnlijk vele jaren geleden voor het laatst een weegschaal van dichtbij hebben gezien. De schaamte voorbij!

Planning

Het plan voor de laatste dagen: morgen vroeg op (het is nl behoorlijk warm hier, over de 30 graden) en dan via een fietspad langs de zee naar Ventimiglia. Vandaar is het niet meer zo ver naar Nice.

In het restaurant van de camping eet ik de beste pizza frutta di mare van m’n leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s