Holland-Nice per šŸš“ (21)

Dag 20, 25 juni: Ventimiglia-NICE-Villeneuve Loubet

68,1 km

Van Ventimiglia naar Nice is maar zo’n 50 kilometer, maar vanavond vertrekt de bus naar Nederland vanuit Villeneuve Loubet, een plaatsje in de buurt van Antibes, ca 15 km voorbij Nice.
We vertrekken maar vroeg, want veronderstel dat we op de laatste dag nog met pech te maken krijgen. Dat zul je altijd zien!

Pittige klimmetjes

Na een koffie/broodje-stop op de boulevard van Ventimiglia beginnen we meteen al aan een pittige klim naar een hoogte van 166 meter.
Na de laatste bocht is het uitzicht op Menton geweldig.
De afdaling naar Menton niet minder.
Na Menton volgen weer van die fijne klimmetjes en afdalingen naar Roquebrune, Beausoleil en Cap d’Ail.

Monaco

We naderen het belastingontwijkersparadijs Monaco. Hier moet je goed opletten, dat je niet door een Rolls Royce, Ferrari of Maserati van de sokken gereden wordt. Maar alles gaat goed.

Einddoel bereikt!

Na Villefranche passeren we uiteindelijk het bord ‘La ville de Nice vous souhaite la bienvenue’. Nice, de eindbestemming van dit fietsavontuur is bereikt!

Fotomomentjes bij de oude haven van Nice en op de Promenade des Anglais en dan snel op zoek naar Villeneuve Loubet.

Teleurstelling

Dat blijkt toch verder weg te liggen dan verwacht.
De opstapplaats van de bus ligt in de buurt van camping ‘La Sourire’. (De glimlach) Daar willen we ons een beetje opfrissen en prepareren op de busreis.
Bij aankomst op de camping leggen we onze wensen voor aan de receptioniste: een douche en het gebruik van een omkleedruimte. Uiteraard willen we daarvoor betalen. Het mens trekt een bedenkelijk gezicht. De camping gaat pas op 1 juli open en alle sanitaire voorzieningen zijn nog afgesloten. “En al die campinggasten dan, die hier rondlopen, hoeven die niet te douchen?” proberen we nog. Maar het is “non” en het blijft “non”. Op zo’n type is maar een woord van toepassing. En dat begint met een K en eindigt op utwijf! Camping ‘de glimlach’ Ha!

Terug naar een recreatieparkje aan een snelstromend riviertje (de Loup). Ook daarin kun
je je opfrissen. We zijn klaar voor de terugreis.

Kaart met de gevolgde route, onderweg gemaakte foto’s en een overzicht van prestaties, zie link op Strava:

Bekijk mijn rit op Strava.
https://www.strava.com/activities/620305977

2 gedachtes over “Holland-Nice per šŸš“ (21)

Plaats een reactie