Holland-Nice per šŸš“ (22)

Dag 21, 26 juni: Villeneuve-Loubet-Utrecht-Heveadorp

Gezond en wel weer thuis!

Beste Facebookvrienden en -vriendinnen, waarde volgers van mijn blog op lexschruijer.com
De afgelopen weken heb ik jullie op de hoogte gehouden van de ‘avonturen’ tijdens onze fietsreis van Holland naar Nice. Ik wil jullie, ook namens Bas, heel hartelijk danken voor jullie vriendelijke, aanmoedigende en/of complimenteuze reacties en ‘likes’ die we daarop ontvingen. Ze stimuleerden mij om dagelijks een verslagje te schrijven en dat te voorzien van onderweg gemaakte foto’s. Ook al stond niet altijd mijn hoofd daarnaar.

Liever gek dan gezapig

image

Ondanks het slechte weer dat we in Noord-Frankrijk en Zwitserland troffen, kijken we terug op een geweldige fietsreis.
Een van jullie reacties luidde: ‘Mijn vader zei altijd, “Om van vissen te houden hoef je niet gek te zijn, maar het helpt wel.” Geldt dat ook niet voor fietsen?’
Misschien wel.
Wij realiseren ons heel goed, dat veel mensen ons voor stapelmesjogge houden. Twee ouwe kerels, die berg op, berg af naar de Middellandse Zee fietsen, zelf gaan zitten koken, samen in een tentje slapen: daar moet een steekje aan los zitten….
Aan de andere kant: als wij een een beetje gek zijn, dan zijn vele tienduizenden anderen dat ook. Want het fietsen door Europa is enorm populair. Bussen zoals die waarmee we naar Nederland zullen reizen, rijden vanaf nu wekelijks door heel Europa om fietsers weg te brengen en op te halen.

Vertrek

Om 21:00 uur verzamelen veel fietsers zich op de opstapplaats van de bus in Villeneuve-Loubet Daar wordt voor een vermogen aan fietsen ingeladen. Veel Santossen, Koga’s en Idsworks. Dat werk.

image

Na een voorspoedige reis worden we voor het CS Utrecht afgezet. Daar word ik verrast door een scherm waarop de NS meedeelt: Intercity naar Nijmegen rijdt niet. Fijn zo!
Een half uur later gaat er wel een trein.
Toch nog redelijk op tijd rijd ik ons pleintje op. Het is weer fijn om thuis te zijn.
Marry heeft een Hollandse maaltijd bereid. Pasta is heerlijk, maar ‘een man heeft ook graag een kruimig aardappeltje’, zoals Gerard Reve al zei.

Kwaliteit

Ook deze reis hebben onze Santosfietsen hun kwaliteit weer bewezen. Ze hebben ons geen moment in de steek gelaten. Geen lekke banden, geen gebroken spaken, remmen en versnellingen die uitstekend bleven functioneren, petje af voor de bouwers ervan.

Lang volhouden

Fietsen is een van de weinige sporten die je zittend kunt beoefenen, dus in principe moet je dit lang kunnen volhouden. Dit is dus hopelijk niet de laatste keer dat ik jullie met mijn fietsverhalen zal vermoeien. En zoals eerder gezegd: heb je daar geen zin in, dan scroll je gewoon lekker door. Even goede vrienden!

Nogmaals dank voor jullie support!

Een gedachte over “Holland-Nice per šŸš“ (22)

  1. Hoi Lex,
    still crazy after all these years…houwen zo!!!
    Deze twee gekken fietsen op hun viool en gitaar ook de hele wereld door! Heerlijk! Ik had gehoopt dat je nog rond Nice zat…hadden samen nog een wijntje kunnen drinken. Dan maar in holland. Benieuwd naar je verhalen…tot gauw.
    Hein en Andre!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s