Onder druk wordt alles vloeibaar

Het interview met Geert Mak in het boekje ‘Elf Europese stemmen’ zou verplichte leesstof moeten zijn voor Europa- en/of klimaat-sceptici, inclusief politici. 

Uit de laatste paragraaf van het interview:  

“Hoe het ook zal gaan met deze coronacrisis en hoe zwaar het ook zal worden, dit is eindig. Er komt een nieuw soort normaliteit. Dat kan twee, drie of vijf jaar duren, maar die komt er. Het klimaatprobleem is een andere zaak.  Om de vergelijking met de coronacrisis door te trekken: qua klimaat zitten we in de fase van ‘eind februari’, vlak voor de grote storm. Daarom is het zo belangrijk dat we in Europees verband met helder verstand, tact en wijsheid te werk gaan. Dit gaat niet over de verkiezing tot leider van het CDA, maar over de toekomst van de planeet en het overleven van de mensheid. Europa zal daarbij een sleutelrol spelen. Dus  moet je met brede blik opereren. Ik wens Nederlandse politice die blik zeer toe. Ze hebben hem nodig.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s