2003 Under African Skies (Zuid-Afrika)

Camperreis door Zuid-Afrika, november/December 2003

Lengte: 42:22

 

Zuid-Afrika ‘revisited’

Nooit eerder brachten wij twee jaar achter elkaar onze vakantie door in hetzelfde land. Maar onze Bobo-camperreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho was ons in 2002 zo goed bevallen, dat we niet lang hoefden na te denken over een vakantiebestemming voor 2003. En zo arriveerden we op 1 november voor de tweede keer in dit schitterende land, met het voornemen om op plaatsen waar we zulke goede herinneringen aan hadden, nu wat langer te blijven. (We hebben het dan over het Krugerpark, Swaziland en de Drakensbergen)

Op het Bobo-terrein in Kempton Park stond een gloednieuwe Mercedes Discover camper te popelen om van ons de sporen te krijgen richting Blyde River Canyon, Krugerpark, Mlilwane National Park (Swaziland), Dragonspeak, Royal Natal National Park en Malealea in Lesotho.

In 2002 reisden we per Pikanin-camper van Johannesburg naar Kaapstad. De Pikanin is voor dit doel prima geschikt, maar eerlijk is eerlijk: de extra luxe van de Discoverer in de vorm van een aparte toiletruimte en airco in het slaapgedeelte went sneller dan je denkt!

Dit jaar hebben we de camper weer in Kempton Park ingeleverd en zijn we van Johannesburg naar Kaapstad gevlogen om in Kaapstad en wijde omgeving de laatste tien dagen van onze vakantie door te brengen.

Van onze keuze om andermaal naar Zuid-Afrika af te reizen hebben wij geen spijt gehad. Integendeel: wij denken met enorm veel plezier terug aan een fantastische vakantie. Zuid-Afrika is wat ons betreft het ultieme vakantieland, dat je heel goed ‘op eigen houtje’ kunt verkennen. Een camper is daarvoor in onze ogen het meest geschikte vervoermiddel. Het gevoel van vrijheid dat je hebt met een camper is namelijk ongeëvenaard. De wegen en bewegwijzering zijn uitstekend; doorgaans voel je je de enige weggebruiker. Alleen in de buurt van (grote) steden is het wat drukker. De campings hebben uitstekende en schone voorzieningen en je hebt er alle ruimte. Het klimaat is aangenaam, de bevolking is vriendelijk, de dierenwereld spectaculair. Landschappen variëren van mooi tot adembenemend, liefhebbers van wijn en lekker eten komen volop aan hun trekken en last but not least: Zuid-Afrika is heel betaalbaar. En hoe zit het dan met de veiligheid hoor ik je denken? Op dit punt heeft Zuid-Afrika inderdaad een slechte reputatie. Voornamelijk gebaseerd op taferelen die zich in Johannesburg en Durban schijnen af te spelen. Dat is jammer, want zolang je die steden mijdt is er niets aan de hand. Dit jaar hebben wij ons, evenmin als vorig jaar, op geen enkele plaats onveilig gevoeld. Voor Zuid-Afrika geldt, net als voor alle landen: op plaatsen waar het wat drukker is moet je gewoon een beetje op je spullen letten.

Kortom: van een camper-reis door Zuid-Afrika zul je geen spijt hebben!

Muziek

  • Soundtrack Out of Africa
  • Soundtrack The legends of the fall
  • Paul Simon
  • Eddy Grant

Reisschema:

Route Zuid-Afrika 2003