Fietsen op de Balkan

Voor ons jaarlijkse fietsavontuur zochten we een beetje uitdagende route. Dat is gelukt. Op 24 april begon onze fietsreis 2019 in Dubrovnik, waar we na een prachtige, maar best wel zware route door Kroatië, Montenegro, Albanië en Bosnië-Herzegovina op 7 mei weer terugkeerden. Tijdens de reis trotseerden we hitte, kou, regen en sneeuw.

Vanuit Dubrovnik volgden we de route zoals die wordt beschreven in de pdf ‘Dwars door de Balkan’, (een uitgave van Europafietsers) tot aan Jablanica. Daar bogen wij af naar Mostar. In Mostar pakten we de Ciro Ruta op, een fietspad, aangelegd op een voormalige spoorbaan, die eindigt bij de Bosnisch-Kroatische grens, enkele kilometers van Dubrovnik.

Filmpje.

Het filmpje van deze reis was op Youtube de eerste dag nadat het geplaatst was al een hit. Je kunt het bekijken door de link hieronder aan te klikken.

Verslag

De verslagen die ik tijdens de reis elke dag plaatste op mijn blog en op Facebook heb ik uitgewerkt tot een verslag. Daarin vind je informatie over de verschillende etappes, hotels, guesthouses en B&B’s waar we overnachtten, etc. etc.

Het verslag is voorzien van tientallen foto’s, routekaartjes en hoogteprofielen.

Je kunt een pdf ervan downloaden.

De route op Google Maps

Tijdens de registreerde de app Strava de route die wij aflegden. Alle etappes samengevoegd leverde op Google Maps een kaart op waarop je de route tot in detail kunt volgen:

Aanvullende informatie Ciro Ruta

De informatie over de Ciro Ruta, die je op internet vindt is beperkt. Op de laatste pagina van het verslag vind je aanvullende informatie, onder meer over overnachtingsmogelijkheden.

Veel kijk- en leesplezier!

Advertenties