Fietsen op de Balkan

Voor ons jaarlijkse fietsavontuur zochten we een beetje uitdagende route. Dat is gelukt. Op 24 april begon onze fietsreis 2019 in Dubrovnik, waar we na een prachtige, maar best wel zware route door Kroatië, Montenegro, Albanië en Bosnië-Herzegovina op 7 mei weer terugkeerden. Tijdens de reis trotseerden we hitte, kou, regen en sneeuw.

Vanuit Dubrovnik volgden we de route zoals die wordt beschreven in de pdf ‘Dwars door de Balkan’, (een uitgave van Europafietsers) tot aan Jablanica. Daar bogen wij af naar Mostar. In Mostar pakten we de Ciro Ruta op, een fietspad, aangelegd op een voormalige spoorbaan, die eindigt bij de Bosnisch-Kroatische grens, enkele kilometers van Dubrovnik.

Filmpje

Het filmpje van deze reis was op Youtube de eerste dag nadat het geplaatst was al een hit. Helaas werd het na zes weken door Youtube geblokkeerd  vanwege een auteursrechten claim op een van de gebruikte muzieknummers. Dit nummer heb ik inmiddels vervangen door een ander nummer, waarna ik het filmpje opnieuw heb geplaatst.

Filmpje op Youtube (met reclames):

Het filmpje staat ook op Vimeo (het ‘Youtube voor professionals’, zonder reclames): 

Verslag

De verslagen die ik tijdens de reis elke dag plaatste op mijn blog en op Facebook heb ik uitgewerkt tot een verslag. Daarin vind je informatie over de verschillende etappes, hotels, guesthouses en B&B’s waar we overnachtten, etc. etc.

Het verslag is voorzien van tientallen foto’s, routekaartjes en hoogteprofielen.

Je kunt een pdf ervan downloaden of bekijken op mijn Polarsteps account.

De route in 3D (via app Relive) als ‘video’ in Google Earth en op Google Maps

Tijdens de reis registreerde de app Strava de route die wij aflegden. Na afloop werden de gpx-bestanden geïmporteerd in de app Relive. Van elk traject maakte Relive een ‘video’. Via iMovie heb ik deze video’s samengevoegd. Zo ontstond het volgende ‘vogelvluchtfilmpje’ in 3D

Op Google Maps vind je kaarten waarop je de route tot in detail kunt volgen:

Aanvullende informatie Ciro Ruta

De informatie over de Ciro Ruta, die je op internet vindt is beperkt. Op de laatste pagina van het verslag vind je aanvullende informatie, onder meer over overnachtingsmogelijkheden.

Veel kijk- en leesplezier!