2016 Zuid-Afrika en Namibië

Enkele korte films, gemaakt tijdens ons verblijf in Zuid-Afrika en Namibië, januari/februari 2016

Cederbergen

Lengte: 4:59

Beschrijving

In januari 2016 bezochten we een minder bekend deel van Zuid-Afrika: de Cederbergregio. We verbleven vijf dagen in het Mount Ceder Resort en maakten vandaar uit diverse uitstapjes. Onder meer naar de Wolfberg Cracks nabij Sanddrif.

Muziek:

  • George Fenton
  • K’Zula

Fish River Canyon via Oranjerivier

Lengte: 4:59

Beschrijving

Vanuit Cederberg reden we noordwaarts richting Namibië. Het Felix Unite Camp aan de Namibische kant van de Oranjerivier was een tussenstop op de route naar Fish River Canyon. We verbleven drie dagen in de Fish River Lodge. Op de terugweg naar Namibië bleven we wat langer in het Felix Unite Camp.

Muziek:

  • Paul Simon
  • K’Zula

Het Kaapse Schiereiland en Kaapstad

Lengte: 12:00

Vanuit Bloubergstrand, ten noorden van Kaapstad vertrokken we naar ons appartement in Simon’s Town. Van daaruit bezochten we de highlights op het Kaapse Schiereiland. In de video: een ‘rondje’ Kaapse Schiereiland, met de klok mee. Beelden van achtereenvolgens: Kalk Bay, Simon’s Town, Cape Point, Kaap de Goede Hoop, Scarborough, Noordhoek, Chapman’s Peak Drive, Houtbaai, Llandudno, Camps Bay, Seapoint en het Waterfront in Kaapstad.

Muziek:

  • Cry Freedom (Soundtrack): Shebeen Queen
  • AQBix: Mama Africa
  • Revelation Africa: South Africa

Beklimming Lions Head

Lengte 1:05

Beschrijving

Op 29  januari 2016 beklommen we, tijdens ons verblijf in Simon’s Town, de 669 meter hoge Lions Head bij Kaapstad.

Foulk ’n Acoustic Concert

Lengte: 5:44

Beschrijving

In de Kirstenbosch Botanische Tuin, aan de voet van de Tafelberg in Kaapstad wordt in de zomer elke zondagavond een ‘Summer Sunset’ concert gegeven. Op 7 februari 2016 traden artiesten op, die in Zuid-Afrika grote bekendheid genieten.