Holland-Nice per šŸš“ (3)

Dag 2
7 juni. Heveadorp-Echterbosch, 132,6 km.

Vertrek

Vandaag begint de reis dus echt. Niet om acht uur, wat de bedoeling was, maar rond half negen, worden we door Marry en een paar buren op de Valckeniershof uitgezwaaid.

‘Makkelijk doorfietsen’ route

We willen via een zo kort mogelijke route naar Aken, waar het beginpunt van de Vennbahn ligt. Via de routeplanner van de fietsersbond heb ik een ‘makkelijk doorfietsen’ route uitgestippeld en de gpx file daarvan in mijn Garmin geladen. Naar Aken is ca 170 km. Toch wat veel voor een dag. Als einddoel voor vandaag besluiten we te kiezen voor een natuurcamping even ten zuiden van Roermond, in Echterbosch, om precies te zijn. Ca 130 km. Dat moet te doen zijn.

Mooie en afwisselende route

Het is altijd even wennen: fietsen met volle bepakking. Maar na een paar kilometer komt het tempo er goed in.
We zijn voorbereid op een saaie route, langs provinciale wegen met druk verkeer. Maar dat valt alles mee. De route is eigenlijk best mooi en afwisselend. Behalve dan een bijna eindeloze, rechte weg door de Peel.

Boven ons worden de sluizen opengezet

Het weer is goed, overwegend zonnig en voor het mooi iets te warm. 29 graden zien we ergens in een dorp. In de loop van de middag verschijnen indrukwekkende onweerswolken aan het zwerk, maar het blijft droog. Althans voorlopig.

Wolkbreuk

Vijf km voordat we de camping bereiken worden boven ons de sluizen opengezet. Nergens plek om te schuilen, dus komen we zeik- en zeiknat op de camping aan. Voordat we ons aanmelden springen we onder een heerlijke douche, waaronder we als herboren vandaan komen.
De Italiaan op de hoek is dicht. Maar volgens de campingbaas zijn er in Waldfeucht (D), 500 m verderop, restaurants open. Niet dus. Alleen een ‘Dƶnarhaus ‘kan ons voorzien van de nodige calorieĆ«n en proteĆÆnen. Het blijft nog wat nadruppelen, wat mij de gelegenheid geeft dit blog te schrijven. Morgen via Aken de Vennbahn op.

Prestaties dag 2, 7 juni

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s