Holland-Nice per 🚴 (7)

Dag 6,

11 juni. Malling-Francaltroff
105 km.

Alles is relatief

Bas z’n potje anti-frictiecrème/broekenvet is leeg, maar gelukkig heeft hij een extra potje bij zich, van het zelfde merk dat ik gebruik. Het effect ervan staat onomstotelijk vast, want: geen centje (zadel)pijn! “Best duur, zo’n potje, € 13,50”, sombert Bas, die niet graag een cent te veel voor iets uitgeeft. “Ach”, relativeer ik, “vrouwen geven met gemak €50 uit voor een potje anti-rimpelcrème, dat geen zak helpt, wij smeren het op onze kont en dat helpt wel!” “Tja, als je het zo bekijkt”, zegt Bas en kauwt geheel gerustgesteld een stuk stokbrood weg.

Regen!

Het is heel ander weer dan gisteren. De temperatuur is wel goed, maar het is bewolkt en tijdens het ‘ontbijt’ voelen we al de eerste spetters. Voorlopig blijft het daarbij, maar allengs begint het harder te regenen. Bij vlagen zelfs harder dan strikt noodzakelijk.
Zo rond 12:00 uur -we hebben dan inmiddels ruim 50 km afgelegd- vinden we het wel genoeg zo, die regen. Maar de weergoden zien dat anders. Die doen er nog een schepje bovenop.

Wèl een kerk, geen café

Terwijl het maar niet ophoudt met regenen, zwoegen we voort door het prachtige, glooiende landschap van Elzas-Lotharingen. We doorkruisen talloze gehuchten, waar geen levende ziel te bekennen valt, met zonder uitzondering wèl een kerk en een ‘Mairie’ -jawel!-, maar géén café, waar je de bak koffie kunt krijgen waar we zo aan toe zijn.

Zonnetje

Mijn moeder zei altijd: “Geen zaterdag zo kwaad, of de zon schijnt”. En verdomd, dat gaat ook nu op. Rond een uur of vier wordt het droog en breekt zowaar het zonnetje door, zij het een flets. Laat er nu ook een camping in de buurt zijn! Helaas is de pret van korte duur. We hebben de tent nog niet opgezet, of het begint opnieuw te regenen.
Hopelijk is het morgen beter weer.

Gevolgde route, prestaties en foto’s 11 juni, zie link Strava:

https://www.strava.com/activities/605925604

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s