Holland-Nice per 🚴 (10)

Dag 9, 14 juni. Rouffach-Reinach

82,1 km

Een etappe met hindernissen

Van de route die wij rijden kun je vooraf via internet ruim dertig zogenoemde gpx-bestanden downloaden en op je gps-apparaat zetten. Heb ik gedaan. We hebben er inmiddels veel plezier van gehad. De route-aanwijzingen op de Garmin zijn een goede aanvulling op de beschrijving in de boekjes.

image
Rouffach

Dilemma

Nu staan we voor een dilemma. Er is een gpx-bestand van een route naar de Jura, maar daar is geen beschrijving van in het (verouderde) boekje. Vermoedelijk omzeilt deze route het drukke Basel en dat is aantrekkelijk. De andere route gaat via Basel. We nemen de gok door te kiezen voor de rechtstreekse route naar de Jura en blind te varen op de Garmin.

Fout!

Al na 8 km loopt het apparaat vast. Er is geen touw meer aan vast te knopen. Er zit niets anders op, dan terug te rijden en toch de andere route naar Basel te nemen.

Tegenwind en regen

We volgen een vreugdeloze weg door een laagvlakte. Na al dat geklim en gedaal van de afgelopen dagen lijkt dat aantrekkelijk, maar dat is het niet. We hebben een harde wind tegen en bovendien is het gaan regenen. Niet hard, maar wel zodanig dat je er zeiknat van wordt. En koud.
Na het vlakke land volgt een lange en saaie, kaarsrechte weg door een bos. Het blijft maar regenen.

Als we Basel naderen wordt de route weer wat interessanter. Langs het Rhône-Rijnkanaal en later langs het Huningue-kanaal ligt een mooi fietspad.

Welkom in Zwitserland

Tijd om uit te kijken naar een camping. Er is weinig keus. Voor Basel is er een, langs de route. Er is er nog een, ‘onder’ Basel, ca 5 km ‘naast’ de route: in Reinach.
De TomTom app op mijn iPhone brengt ons feilloos naar camping ‘Waldhort’
De mollige receptioniste presenteert de rekening voor één tent en twee personen: 35 Zwitserse Franc. Het ligt op mijn lippen om te zeggen: “Kan je bek nog verder open?”, maar ik houd me in. Welkom in Zwitserland!

image
Camping Waldhort, ReinacH

Kaart gevolgde route, prestaties etc. zie:

https://www.strava.com/activities/609013191

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s