Holland-Nice per 🚴 (13)

Dag 12, 17 juni. Bern-Brig
104 km

[Beste blogvolgers: als je belangstelling hebt voor de plaatjes, gemaakt tijdens deze etappe, klik dan op de link naar Strava, onderaan dit bericht. En vervolgens op het eerste fotootje. Het uploaden van foto’s naar dit blog is nl een heel gedoe, met een iPhone]

Zon!

Het heeft de hele nacht geregend en als we ons stokbroodje zitten weg te kauwen regent het nog steeds. Maar volgens het weer-appje van Bas, zou het rond acht uur droog moeten worden. Gelet op de grauwe lucht boven ons geloof ik er geen bal van. Maar verdomd, op het moment dat we vertrekken is het zowaar droog!
Aarzelend breekt de zon door en krijgen we het uitzicht op besneeuwde alpentoppen, dat ons gisteren al was beloofd. Prachtig!

Rosemarie

Als we ver beneden ons Thun zien liggen aan de Thunersee, doet me dat denken aan een kortstondige vakantieliefde uit mijn jonge jaren met ene Rosemarie, een bakkersdochter uit Thun. Hoe zou het met haar zijn?

Zwitserland, fietsland

Je zou het niet verwachten, maar Zwitserland is een fietsvriendelijk land. Door het hele land zijn goed bewegwijzerde fietsroutes aangelegd, ver van de drukke doorgaande routes.

Spullen drogen

De ‘tussen-de-middag-stop’ benutten we om de natte tent en uitgewassen fietskleding te laten drogen in de zon, die er steeds meer zin in krijgt.

Met de trein

Kort na de stop begint een lastige, vijf kilometer lange helling met stukken van 9% naar Kandersteg. Daar houdt de weg op en is al het verkeer, inclusief fietsers, genoodzaakt de autotrein te nemen, die je via een ca 15 km lange tunnel in Goppenstein brengt. We zijn de enige fietsers en mogen als eersten de trein oprijden. Daarna volgen een bus, een paar campers en enkele tientallen auto’s. Een leuke ervaring.
In Goppenstein wachten we tot al het snelverkeer verdwenen is en beginnen dan aan een spectaculaire afdaling naar het Rhônedal. Een mooi fietspad langs de Rhône brengt ons naar een camping in Brigerbad, op 4 km van Brig, gelegen aan de voet van de Simplonpas. De uitdaging die ons morgen wacht.
Op de camping kunnen we weer eens bij de tent en in het zonnetje koken en eten. We waren haast vergeten hoe dat was.

Kaart van gevolgde route, prestaties en onderweg gemaakte foto’s, zie:
https://www.strava.com/activities/612075227

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s