Holland-Nice per šŸš“ (17)

Dag 16, 21 juni: Viale-Pavoncella

96,8 km

Een kwestie van vertrouwen

Van de faciliteiten van het ‘clubhuis’ van camping Villagio del Sole, maken we dankbaar gebruik om ons ontbijtje klaar te maken: gaspitten, Nespresso-apparaat, borden, bestek etc. “Voel je vrij om ze te gebruiken”. Alles op basis van vertrouwen. Waar vind je dat nog? Deze camping doet me sterk denken aan een soortgelijke camping in de Franse Alpen, waar we, lang geleden, een paar leuke vakanties doorbrachten.

Eerste ‘Americano’

Na ca 20 km zijn we toe aan een eerste ‘Americano’. Het plaatsje San Damiano blijkt daarvoor uitermate geschikt.

Snel door naar het drukke Alba, voor een tweede bak. Mooi plein, met een paar torens en een kathedraal.

Barolo

Aan de vele imposante landhuizen en kastelen, gebouwd op heuvels is te zien, dat we in een welvarende streek zijn beland.
Bijna elke vierkante meter is hier aangeplant met wijnranken van de Nebbiolodruif, waarvan de beroemde (en kostbare) Barolowijn wordt bereid.

In het plaatsje Barolo zelf, dat wordt gedomineerd door een imposant kasteel/wijnmuseum, trakteer ik Bas op een verlate (maar niettemin smakelijke) verjaardagslunch.

Zware klim

Na het plaatsje Dogliani wacht ons nog een zware, vijf kilometer lange klim, waarin stukken van 12%. Dat is zwoegen, na zo’n royaal besprenkelde lunch…

Een korte afdaling en daarna een smal weggetje door een prachtig dal. Daaruit bestaat het laatste gedeelte van de etappe van vandaag.

Wipkippen

We mogen onze tent opzetten tussen wipkippen, glijbaantjes, schommels en een zandbak, behorend bij het B&B/restaurant La Pavoncellain Pavoncella. Zonder mobiel bereik en wifi. Geen link naar Strava dus, dit keer.

Met een beetje fantasie kunnen we de Middellandse Zee al ruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s