Fietsen naar Andalusië, dag 15

Fietsen naar Andalusië, dag 15

6 mei

Cazorla – Alicun de las Torres

90,1 km; ..hoogtemeters

“Nergens slaap je zo lekker als in een tentje”, roep ik altijd. En dat bleek ook nu weer. Ik heb zelfs gedroomd dat het regende! Maar wanneer ik de tent uit kruip, blijken dromen geen bedrog. Het heeft inderdaad geregend vannacht.

De camping is nog in diepe rust. “Ontbijten in Quesada?” stelt Bas voor. “Goed plan.” En weg zijn we. Zware regenwolken aan de lucht, maar hier en daar zijn ook stukjes blauw te zien.

Stukje klimmen, beetje dalen; dat gaat lekker. In de verte een typisch wit Andalusisch stadje, hoog, bovenop een heuvel. Dát zal Quesada toch hopelijk niet zijn? Maar jawel hoor. K..!

In de plaatselijke bar het gebruikelijke tafereel. De overwegend mannelijke clientèle probeert luidkeels het geluid van de TV, waar niemand naar kijkt, te overschreeuwen.

Inmiddels is de zon goed doorgebroken. Het wordt een prima fietsdag. Niet te warm en met een verkoelend briesje.

Na Quesada volgt een interessante klim naar, jawel, een mirador, waar Andalusië aan onze voeten lijkt te liggen.

Na een snelle cortado in Huesa gaat het weer bergopwaarts. We zijn erop voorbereid: er volgt een lange klim naar een hoogte van 1000 meter over een onverhard pad. Dat blijkt goed te doen, maar het houdt wel erg op. Voor je het weet zit je met je voorwiel in een diepe kuil of een erosiegeul. Een beetje snelheid maken is er dus niet bij.

Wat deze narigheid goed maakt: het prachtige, bijna surrealistische berglandschap van Andalusië.

Kort na een copieuze lunch laten we zonder weemoed het onverharde deel van de klim achter ons. Niet dat het nu gedaan is met de klim, maar over asfalt gaat het toch een stuk makkelijker.

“What goes up, must come down”, zingt Alan Parsons. Dus volgt nadat we de 1050 m gepasseerd zijn een afdaling; niet spectaculair, maar na al dat geploeter wel prettig.

We hebben een hostal op het oog in Alicun de las Torres. Volgens Booking is daar voor €59 een kamer beschikbaar, inclusief ontbijt. (Super deal van de dag). Eenmaal daar aangekomen, blijkt het hostal gesloten. Bij gebrek aan reserveringen voor vandaag? Hadden we nu maar eerder gereserveerd!

Wat nu? Wild kamperen?(Normaal gesproken vind ik dat wel leuk, maar nu even niet)

Toch maar even doorfietsen. En laat er nou even verderop nóg een hostal te zijn. Ziet er chique uit, maar ja, je moet wat! Blijkt dat achteraf toch het hostal te zijn, dat we op het oog hadden. Na enige discussie krijgen we daar een kamer voor de aanbiedingsprijs van Booking, die normaal €80 kost. En zo kwam het allemaal toch nog goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s