De Zilverroute, dag 1

Lisse-Schiphol/Sevilla Airport-Sevilla centrum
Dinsdag 23 mei, 22,5 km + 20 km

Op naar Schiphol
Het gebeurt zelden dat ik van de wekker wakker word. Maar vandaag dus wel. Half zes loopt het kreng af. Een snel ontbijt, een laatste check: “hebben we alles?” En daar fietsen we al de Grundelstraat uit. Zomaar op een doordeweekse dinsdag, terwijl naast ons duizenden automobilisten zich naar hun werk/afspraken stressen. Wat een luxe!

Precies om acht uur melden we ons bij de balie van Transavia. Eerst de fietsen inpakken svp. Dat is nog even een gedoe. Gelukkig is het op Schiphol opvallend rustig. De fietsen afgegeven bij ‘odd luggage’ en dan maar hopen dat ze (heel) aankomen in Sevilla. ‘Cross my fingers’

Bij de gate kijken we nog even welk weer ons te wachten staat in Sevilla. Zonnig en 37 graden. God lieve Heer Jezus Christus te paard, sta ons bij…..

Sevilla
Een kwartier voor de geplande aankomsttijd landen we op Sevilla airport. De bagage

trekken we vrij snel van de band . Maar de fietsen laten op zich wachten. Stress! Als alle passagiers inmiddels hun koffers van de band gepakt hebben begint eindelijk het lampje van de ‘odd luggage’ te knipperen. En jawel, daar zijn ze. Mijn fiets blijkt klem te zitten voor de uitgang, maar na wat geduw en getrek weten we hem te bevrijden. Na kort daarna zal blijken: onbeschadigd.

Snel maken we de fietsen weer rijklaar. En dankzij de onvolprezen app Pocket Earth Pro koersen we af op Hostel Triano. Maar niet nadat we onze dorst gelest hebben in het eerste de beste café dat we tegenkomen.

Via vrijliggende (!) fietspaden, omzoomd door bloeiende Jacarandabomen, bereiken we na een uurtje het Triana hostel.

We krijgen een stapelbed toegewezen op een 10 persoons slaapzaal, die we moeten delen met nog drie backpackers. Hakuna matata. (Geen probleem)

Na een douche zijn we klaar om de stad in te trekken.

Relaxte stad
Ik ben ooit, lang geleden, wel eens in Sevilla geweest, maar ik herinner me daar weinig van. Nu maakt de stad op mij een diepe indruk: fraaie bruggen over de Guadalquiver, een fantastisch Plaza Major, prachtige kathedralen, maar bovenal een relaxte sfeer. Op een leuk terras aan de voet van de grote kathedraal doen we ons tegoed aan een keur aan tapas. In de bar zelf vindt een voorstelling plaats van flamengodansers. Hoe goed kun je het treffen?

Foto’s: De Zilverroute per fiets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s