Fietsen naar Andalusië, dag 1

Dag 1, 22 april

Girona – Tona

81,9 km. 1564 hoogtemeters

Gisteravond is het toch iets later geworden dan gepland. Zitten we in een leuk restaurantje, blijkt dat de stamkroeg te zijn van supporters van FC Barcelona. Om 8 uur nog lekker rustig, maar als om half negen

de beamer aangaat om live de match Sevilla-Barcelona te bekijken zit het ramvol en breekt de hel los. Van rustig genieten van een smakelijke paella komt weinig terecht, vooral als Barca op 1-0, later op 2-0 voorsprong komt. We wachten het eind van de wedstrijd maar niet af, maar gelet op de teringherrie van fans die tot 5 uur in de ochtend doorgaat en die ons in hostal Bed in Girona uit de slaap houdt, moet het zijn geëindigd in een spectaculaire overwinning van Barca.

Ondanks een ‘onrustige’ nacht springen we rond 9:00 uur op de pedalen. Even buiten Girona begint een vrijliggend fiets-wandelpad. Onverhard weliswaar, maar prachtig. De vertrouwde logo’s van de Camino de Santiago geven aan dat ook dit een Camino is. Aan de vele plassen en het uitbundige groen is te zien, dat het hier de laatste tijd flink geregend heeft. Maar nu schijnt de zon uitbundig en de temperatuur is aangenaam: rond de 22 ℃. Ultiem fietsweer!

Na een koffiestop in Anglès is het gedaan met de pret. Dan begint een gestage klim naar een hoogte van 1010 meter. Het natuurschoon langs de weg vergoedt veel. Na een lunchstop in St. Hilary volgt nog een stevige klim gevolgd door een mooie afdaling naar Viladrau. Hier hadden we een overnachting gepland, maar het is nog veel te vroeg. Naar Tona is het nog maar een kleine 20 km. We voelen ons fit genoeg voor nog een paar klimmetjes en besluiten door te gaan. In Tona checken we in bij een fraai hostal, waar we de enige gasten zijn. Na een heerlijke douche: op naar het Plaza Mayor voor een hapje en een snapje. Beter gezegd: snapjes (!) en een hapje, want de keuken gaat hier pas om een uur of negen open….

Route en foto’s op Strava:

https://www.strava.com/activities/1525084907

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s