Fietsen naar Andalusië, dag 17

8 mei

Granada – Ventas de Zafarrya

87,9 km; 1295 hoogtemeters

Het was gisteravond toch nog een aardige tippel naar het centrum van Granada. Ik bof, dat Bas hier al eerder is geweest en dus weet wat de moeite van het bekijken waard is. Het Alhambra is natuurlijk een topattractie, waar je minstens een dagdeel voor moet uittrekken. Die tijd ontbreekt, maar het Alhambra bewonderen vanaf het hoogste gedeelte van de voormalige Moorse wijk Albaicín, is zeker ook de moeite waard.

Albaicín is op zich al een attractie. Smalle steile straatjes met leuke winkeltjes, barretjes en terrassen. Vanaf een van die terrassen verbazen we ons over de hordes Chinezen, die je tegenwoordig overal tegenkomt.

Tot nu toe is het, ondanks de dreigende wolken droog gebleven. Maar tijdens de wandeling naar de camping begint het te hozen. We pakken een taxi, die ons terugbrengt naar de camping.

8 mei, vroeg in de ochtend.

Het heeft flink geregend vannacht. Maar wanneer we de tent afbreken is het droog. Het belooft zelfs een mooie dag te worden.

Behoedzaam fietsen we het drukke Granada uit. Spitsuur!

De eerste kilometers zijn geen feest, daarna wordt het beter. De route gaat door een heuvelachtig landschap met olijfgaarden. We hebben nogal opgezien tegen deze etappe, want er zitten drie lange beklimmingen in. Maar het valt mee. Wellicht omdat we inmiddels wel wat gewend zijn?

Na de lunch stop waarin we de natte tent lekker laten droogwaaien volgt de laatste klim.

Er verschijnen donkere onweerswolken aan het firmament, waarvan er net als gisteren, één ons achtervolgt. Met dat verschil, dat deze meneer z’n kakkie ophoudt.

Nat, maar dan alleen van het zweet, bereiken we, toch weer eerder dan gepland, de geplande eindbestemming van vandaag: Ventas de Zafarraya.

Morgen alweer de laatste etappe van deze reis, die zal eindigen in Malaga. En die naar ons gevoel is omgevlogen.

Nieuwe foto’s toegevoegd aan het album:

2018 Fietsen naar Andalusië

De route en prestaties van vandaag op Strava:

Etappe 17, 8 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s