Fietsen naar Andalusië, dag 18

9 mei

Ventas de Zafarrya – Malaga

88,8 km; 1209 hoogtemeters

De laatste dag van onze fietsreis beginnen we met een ontbijt, samen met een Amsterdams echtpaar, dat ook in het vriendelijke hostal ‘Aquí te Quiero Ver‘ heeft gelogeerd. Altijd leuk om ervaringen uit te wisselen.

De laatste etappe heeft nog een paar aardige verrassingen in petto. Om te beginnen grijnst een flinke bergrug ons toe. “Ja jongens, jullie moeten echt over mij heen”. We laten ons niet kisten en klimmen, terwijl een stormachtige wind in ons gezicht blaast, naar een hoogte van 1112 meter.

Een dreigend wolkendek maakt het er allemaal niet gezelliger op. We hebben eerder het gevoel in Zwitserland of Oostenrijk te fietsen dan in Zuid Spanje. Een gevoel dat nog versterkt wordt door het geklingel van koeienbellen.

Zodra we de bergrug achter ons laten neemt de wind af, breekt de zon door en wordt het aangenaam fietsweer.

Enig minpuntje: het eerste dorp waar we voor koffie terecht kunnen ligt op 43 km van het vertrekpunt.

Na de koffiestop is het nog 15 km en een paar ‘tussenklimmetjes’ door de Montes de Malaga, naar de ‘Puerta de Leon’ op 900 meter. Daar wacht ons de kers op de taart: een afdaling van ca 15 km naar Malaga. Ook een mooi punt voor een laatste ‘warme lunch’. Met uitzicht op Malaga en de Middellandse Zee.

Veel eerder dan gepland fietsen we Malaga binnen. Een grote stad, zo blijkt: de vijfde van Spanje in grootte.

Een biertje op een mooi plein hebben we wel verdiend, vinden we. Achter ons begint een groepje muzikanten te ‘jammen’. Op het terras komt de stemming er goed in. Goed voor de omzet, waaraan Bas een aanzienlijk aandeel levert.

We fietsen nog wat rond in het oude centrum. Voor de onvermijdelijke ‘selfie’, om te bewijzen dat we in Malaga zijn aangekomen: op naar het strand.

Daarna op zoek naar het hotel dat we geboekt hebben in de buurt van de luchthaven. Het blijkt in Torremolinos te liggen. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens in dit vreselijke oord terecht zou komen. Nou ja, het is maar voor één nacht. Morgen vliegen we om half twaalf terug naar het zonnige Nederland.

Nieuwe foto’s in het album:

2018 Fietsen naar Andalusië

De route en prestaties op Strava:

Etappe 18: 9 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s