Dubrovnik

Een dagje lummelen in Dubrovnik. That’s different cook, maar ook leuk, lijkt ons.

Dubrovnik is een prachtige stad. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘stadje’, want het oude centrum heeft een doorsnede van hooguit een paar honderd meter.

De stad is van oudsher een toeristische trekpleister, maar sinds hier de opnamen plaatsvonden voor de populaire tv-serie Game of Thrones, dreigt de stad te bezwijken onder hordes toeristen, die met eigen ogen de bekende plekjes uit de serie willen zien. Die plekjes zeggen mij niets, want ik heb de serie niet gevolgd. (Heb ik iets gemist?)

We mengen ons in de mensenmassa en schuifelen langs de verschillende bezienswaardigheden en door smalle straatjes. Mooi hoor, allemaal, maar wat ons betreft: veel te druk. En commercieel. Voor alles moet betaald worden. En niet zo weinig ook! Wandelen over de stadsmuur? 28 Euro. (Doen we dus maar niet) ‘N kijkje nemen in een klooster? Zeven vijftig. Twee koffie? Zeven euri.

Na een paar uur hebben we het wel gehad hier. Buiten de stad zoeken we een plekje met uitzicht op zee en strand en doden we de tijd met krantje lezen en doe ik een hernieuwde poging om de draad op te pakken in Buwalda’s ‘Otmars zonen.’ (Lukt niet)

Aan het eind van de dag, als de bussen met dagjesmensen zijn vertrokken wordt het iets rustiger in de stad.

Een smakelijk hapje in een Aziatisch (!) restaurant en daarna naar een bar, waar we samen met een paar Nederlanders Ajax in de laatste seconden van de wedstrijd dramatisch zien verliezen van de Spurs.

Een dag fietsen is leuker!

Nieuwe foto’s in het album ‘Fietsen op de Balkan’, klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s