Fietsen naar Andalusië, dag 5

Dag 5: 26 april

Mora Nova – Herbes

95,3 km; 1893 hoogtemeters

Het plaatsje Mora ligt aan de Ebro. Móra la Nova aan de oostkant en Móra d’Ebre aan de westkant.

Via een brug over de Ebro zijn we al snel in Mora d’Ebre. Dan volgt weer een prachtige etappe die voor een groot deel over de Via Verde gaat: een fietspad, aangelegd op een voormalige spoorlijn, compleet met korte en lange tunnels, sommige met verlichting, de meeste aardedonker. Een spoorlijn stijgt nooit meer dan 3%, maar 40 km achter elkaar klimmen, met een stevige tegenwind over een hobbelig asfaltpad is best lang.

Een lunchstop bij het voormalige stationnetje van Valderrobres, iets drinken in het mooie, iets verderop gelegen gelijknamige plaatsje en verder maar weer. Ons einddoel voor vandaag is het plaatsje Herbes. Rond vijf uur zien we een bordje: Herbes 5 km. Maar 5km verder is er niets wat op een dorp lijkt. Wel, in een prachtig dal langs de weg, een paar reeën en een stuk of wat verbaasd kijkende steenbokken.

Na 7km komt na een bocht, Herbes in zicht. Een gat van niks. Als daar maar een hostal is. Na enig zoeken vinden we iets wat daarop lijkt. Het hostal ziet er een beetje sjebbie uit, maar ja, je moet wát. Maar wat blijkt: de kamer die voor ons beschikbaar is bevindt zich in een ander gebouw en is eenvoudig, maar keurig. Kunnen we hier ook wat eten? Ja hoor, je kunt vanaf half acht terecht.

Maar om half acht staan we voor een gesloten deur. Dat is natuurlijk Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. We concluderen dat de hospita bedoeld heeft dat we morgenochtend om 7:30 terecht kunnen voor een ontbijt.

Als echte kampeerders zijn we natuurlijk op dit soort situaties voorbereid: gelukkig beschikken we over kookgerei en een noodrantsoen. Maar voordat we die uit de tas trekken, toch rond 20:30 nog maar even gekeken of het ‘restaurant’ open is. En verdomd: de deur is nu open en het blijkt mogelijk nog wat te bestellen. Deze dag kan niet meer stuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s