Fietsen naar Andalusië, dag 8

29 april

Teruel – Frias de Albarracin

66,5 km; 1388 hoogtemeters

Wanneer we uit Teruel vertrekken is het nog koud: 8 ℃

De eerste paar kilometers zijn tamelijk vlak, maar de koude, stormachtige wind, die frontaal op ons inblaast, maakt ze pittig. Na een uur hebben we pas 10 km afgelegd. In het eerste dorp dat we tegenkomen proberen we met hete koffie en een flinke punt tortilla op temperatuur te komen. Dat lukt aardig. Dreigende wolken tijdens het doorkruisen van een vruchtbare vlakte, maar het blijft droog. We naderen de grillige rode rotsformaties van de Sierra de Albarracin. Dat wordt weer klimmen! Met een steeds krachtiger en kouder wordende TEGENwind is dat hard werken. De Sierra de Albarracin, blijkt een populair gebied voor liefhebbers van outdoor activiteiten: hiken, mountainbiken, klimmen en paragliders. Jammer, dat we ons moeten concentreren op de route om niet van de weg geblazen te worden, want de natuur is prachtig. Tot overmaat van ramp begint het bij vlagen ook nog te regenen. Op hogere gedeelten gaat de regen zelfs over in natte sneeuw. Ja lui, april doet wat ie wil. Ook in Spanje!

Tot het bot verkleumd komen we aan in het middeleeuwse vestingstadje Albarracin. Mooi!

De kroegen en restaurantjes zitten vol met dagjesmensen (‘t is zondag!), maar we vinden een plekje in een van de restaurantjes en werken een ‘menu del dia’ naar binnen. Nog ca 30 km naar het einddoel voor vandaag: Frias de Albarracin.

Gisteren hebben we nog even overwogen om wat verder door te fietsen en dan wild te kamperen. Maar wanneer we, na nog een klim naar ca 1600 meter, Frias naderen word ik nog liever afgeranseld met een panty vol stront van mijn grootste vijand, dan nog verder te fietsen en een plekje te zoeken om wild te kamperen. Ik verlang naar een hete douche, een gemakkelijke stoel en een goed glas rode wijn.

We worden op onze wenken bediend. In hostal El Mirador in Frias vinden we alles waarover we gefantaseerd hebben. Hoewel de temperatuur vandaag niet boven de 8 graden is gekomen was het al met al toch weer een mooie dag!

Nieuwe foto’s op:

2018 Fietsen naar Andalusië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s