Fietsen naar Andalusië, dag 10

1 mei

Cuenca – Alarcon

81,2 km; 856 Hoogtemeters

Zeven uur in de ochtend: de weer app op onze iPhones geeft voor het weer in Cuenca aan: Nu: 1 ℃, sneeuw. En: warmer dan 13 ℃ zal het vandaag niet worden. Daarom pakken we ons maar goed in, voordat we aan de volgende etappe over het Iberisch, of toepasselijker nog, Siberisch schiereiland beginnen.

Maar wanneer we voor het hostal onze fietsen optuigen, schijnt de zon al. Wel is het nog erg koud. (Bij een apotheek geeft de thermometer 0 ℃ aan.) Maar wat belangrijker is: de wind die ons de afgelopen dagen zo tegenzat, is gaan liggen.

Al een paar kilometer na Cuenca begint het vriendelijke, zacht glooiende landschap van La Mancha, het decor voor Cervantes’ verhalen over Don Quichot en zijn knecht Sancho Panza. Een prachtige streek.

Langzaam stijgt de temperatuur. Het blijft fris, maar het is veel aangenamer fietsweer dan gisteren. Het parcours is ook tamelijk vlak. Wel met een paar klimmetjes, maar die mogen geen naam hebben. Na de lunch-stop, gewoon weer eens lekker buiten op een mooi plekje, is het nog maar zo’n 25 kilometer naar Alarcón. Rond 4 uur fietsen we dit oude vestingstadje binnen.

Een prima hostal is snel gevonden. Alarcón is een mooi stadje, maar er is weinig reuring. Bars en restaurants zijn gesloten. Hopelijk gaat er rond negen uur nog een tent open, waar we wat calorieën naar binnen kunnen werken. Want: “De buitenlucht graaft”, zei Nescio al. En gelijk heeft ie.

Nieuwe foto’s in het album:

2018 Fietsen naar Andalusië

Bekijk de rit op Strava:

Strava, 1 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s