Fietsen naar Andalusië, dag 12

3 mei

Barrax – Alcaraz

72,8 km, 904 hoogtemeters

De barkeeper van Hostal La Cruce in Barrax, een look-a-like van Herman Koch, heeft gisteravond waarschijnlijk niet bijgehouden hoeveel drankjes en tapas we er doorheen gejaagd hebben, want op de eindafrekening, die hij met een vette knipoog presenteert, staat een alleszins schappelijke all in prijs voor twee ‘menu’s’.

Op het programma voor vandaag staat een niet al te lange en ingewikkelde etappe met als eindbestemming het stadje Alcazar.

Na ca 30 km laten we de akkers, boomgaarden, wijn- en koolzaadvelden van de vlakte van La Mancha achter ons en duiken het heuvelland in. Daar pikken we een Via Verde op, een fietspad, aangelegd op een voormalige spoorbaan: de Ruta da Don Quijote.

Erg druk is het op het pad niet. Welgeteld komen we tijdens de veertig kilometer vals plat zes fietsers tegen. Vanzelfsprekend in een van de aardedonkere tunnels.

Tijdens de zelfbereide warme maaltijd tussen de middag, besluiten we af te zien van het plan om nog wat verder te fietsen dan Alcaraz. Want: Alcaraz is een bezienswaardig stadje. Zonde om daar zomaar doorheen te crossen. Bovendien ligt het eerste dorp na Alcaraz, waar overnachtingsmogelijkheden zijn, 45 km. verder. En waarom zouden we ons haasten? We liggen keurig op schema!

In Alcazar vinden we een verrassend leuk hostal, waar we een ruime kamer op de begane grond krijgen toegewezen. De fietsen mogen we op het balkon parkeren.

Alcazar blijkt inderdaad een leuk oud stadje met een bijzondere kerk en een mooi Plaza Mayor.

De tapas smaken er ook goed!

Nieuwe foto’s in het album:

2018 Fietsen naar Andalusië

De route en prestaties op Strava:

Etappe 3 mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s