Rotterdam – Dubrovnik

Ruim een uur voor de met Bas afgesproken tijd zet Marry mij af bij Rotterdam airport. Nog voordat ik een bankje in de zon heb gevonden appt Bas “Ik zit bij Departures”. Jawel hoor, daar zie ik h’m al: bij een al half voor de vliegreis geprepareerde fiets. Ook de pedalen heeft ie al los gekregen. Heb ik die voor zijn fiets speciale imbussleutel, waar ik me rot naar gezocht heb, voor Jan met de korte penis meegenomen. Nou ja, er zijn ergere dingen.

Vergeleken met Schiphol gaat het er op deze luchthaven heel wat relaxter aan toe. De security beperkt zich tot een vluchtige inspectie van de fietsen om ze daarna van ons over te nemen, met voorwiel en al.

Keurig op tijd stijgt ons vliegmachien op naar een wolkeloze hemel om zich ruim twee uur later door een kilometers dik wolkendek een weg te boren naar de luchthaven van Dubrovnik. Het regent daar. Welkom in Kroatië!

De fietsen hebben we snel weer rijklaar. Het Guesthouse Godimento, op een steenworp afstand van het vliegveld is snel gevonden. Honger en dorst lessen we in het nabijgelegen Cilipi. Als de rest van de reis zo voorspoedig verloopt als de eerste dag, mogen we niet mopperen.

Nieuwe foto’s in het album ‘Fietsen op de Balkan’, klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s