Long term NL Retro Challenge voltooid!

Na het voltooien van de Long term NL Challenge: fietsen door de 355 gemeenten die Nederland begin 2021 telde (dat zijn er inmiddels nog maar 345), volgde een nieuwe uitdaging: De Long term NL RETRO challenge: fietsen in en door alle 1021 gemeenten van het Nederland van 1950. Op 26 maart kon ik na een mooie fietstocht door onder meer Grijpskerk, Grootegast, Kloosterbuuren, Leek, Marum, Oldekerk, Ulrum en Zuidhorn ook deze challenge op mijn bucketlist afvinken.

In en door alle 1021 gemeenten van het Nederland van 1950 gefietst

Aan de Long term NL challenges nemen duizenden fietsers deel. De routes die je fietst leg je vast via de app Strava waarna op de Long term NL websites de gemeentes waar je gefietst hebt oranje kleuren. De websites zijn gebouwd door Frank van Moorsel, zelf een enthousiast fietser. Deelnemen aan de challenges is een leuke manier om Nederland fietsland (nóg) beter te leren kennen. Dank #Frank van Moorsel, voor alle tijd en energie die je besteedt aan het onderhoud van de websites!

Overzicht van het aantal gemeenten dat Nederland telde in 1950 en de data waarop deze gemeenten werden afgevinkt.

4 gedachtes over “Long term NL Retro Challenge voltooid!

 1. Wou, wat een uitdaging en met je vast maatje, tof.
  Wou zelf dit jaar naar Compostella fietsen maar zal het moeten uitstellen, hebben net onze eerste camper gekocht en m’n vrouw laat me niet vertrekken in ’t voorjaar en in het najaar heeft mijn maatje andere plannen.
  Luxe problemen gelukkig.
  Ben haast beschaamd om het te vertellen, met die nachtmerrie in Ukraine.
  Groetjes en geniet ze.
  De Keersmaeker Ferdi

  Like

 2. Beste Lex,

  Mooie challenge, gefeliciteerd!

  Fietstocht in Spanje al rond?

  Wij hebben het gisteren geregeld! We gaan de tocht andersom fietsen (heeft te maken met fietstransportservice). We vliegen eind augustus naar Sevilla en hopen tussen 15 en 20 september in Valencia te zijn, misschien nog doorfietsen naar Girona, 23 september vliegen we terug. (Laatste keer. Daarna willen we nooit meer vliegen)

  Groeten, Guus en Jose Renkum

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s