Potje fietsen

Mooi artikel van Gidi Heesakkers in de Volkskrant van vandaag (5 december 2022): ‘Potje fietsen’, over de Long Term Challenge NL waarbij het gaat om het afvinken van alle gemeenten van Nederland waarin je gefietst hebt.

In 2021 voltooide ik als 24e de Long Term Challenge NL. Nederland telde toen nog 355 gemeenten. Inmiddels zijn dat er 344. Daarna volgde een nieuwe uitdaging: alle 1021 gemeenten afvinken waaruit Nederland bestond in 1950: De Long Term Challenge NL Retro. Na een fietstocht door Noord-Groningen in maart van dit jaar, kon ik ook die challenge aan mijn palmares toevoegen.

In de eerstvolgende aflevering van Fietsplan (het tijdschrift van Europafietsers) verschijnt een ingekorte en geactualiseerde versie van mijn blog: Van Schapenbout tot Hongerige Wolf. (Over het plezier van het deelnemen aan de challenges).

Naar aanleiding van het Volkskrantartikel werd Frank van Moorsel, de bedenker van de Long Term Challenge NL geïnterviewd op NPO Radio 1: bekijk/beluister het interview op Youtube:

Een gedachte over “Potje fietsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s